Водената от Борис Джонсън битка към върха чрез неговата инфраструктурната революция“ се

...
Водената от Борис Джонсън битка към върха чрез неговата инфраструктурната революция“ се
Коментари Харесай

Дали инфраструктурна революция на Джонсън не ограничава икономическата доминация на Лондон?

Водената от Борис Джонсън борба към върха посредством неговата „ инфраструктурната гражданска война “ се оказва, че пренасочва икономическото владичество и вложения на Лондон към  към Югоизточните райони „ джуджета “ на Обединеното кралство, твърди в своя публикация LearnBonds. Данните, събрани и систематизирани в публикацията разкриват, че предходната година за Югоизтока са изразходвани съвсем 2,4 милиарда паунда за икономическо развиване, което е най-голямата сума в сравнение с във всеки различен район. Лондон е на второ място, с вложения от 2 милиарда английски лири в разноските за предприятия, съгласно данните на държавното управление 2018/19.

Тази сума от 4,4 милиарда английски лири е повече от Североизточната част на страната, Северна Ирландия, Източните и Западните Midlands, Йоркшир и Хъмбър, Уелс и Югозападната част, привлечени през същия интервал.

По време на акцията преди изборите в Обединеното кралство миналия месец, консерваторите дадоха обещание да усилят чистите финансови разноски от към 2% от брутния вътрешен артикул до 3 %, давайки на канцлера към 100 милиарда паунда за вложения в пътна, железопътна и друга инфраструктура за пет години.

Британският финансов министър Саджид Джавид съобщи по-рано тази седмица, че ще обезпечи първия бюджет на страната, формиран без да се преценява с общите финансови правила на Европейски Съюз на 11 март тази година, обещавайки „ десетилетие на възобновяване и напредък “, с акценти в вложението в инфраструктура и данъчни облекчения, които да оказват помощ за справяне с разноските за живот на работническата класа в слаборазвити градове.

Проектът на Northern Powerhouse Rail за свързване на районите между Манчестър и Лийдс, също се чака да получи утвърждение.

Сред приоритетните обещания на финансовия министър е да се обърне по-голямо внимание на болниците, полицията и професионалното образование, което би представлявало най-голямото нарастване на ежедневните разноски за последните 15 години.

Министерството на финансите съобщи, че ще може да се възползва от " преимуществата на ниските лихви за вложение вярно и отговорно, като в същото време държи дълга под надзор ".

Финансовият министър се ангажира да не взема заем в дълготраен проект за финансиране на актуалните разноски. Критиците пък настояват, че проектите на държавното управление няма да успеят да отстранен напълно икономиите, наложени през последното десетилетие.

Независимият Институт за фискални проучвания излезе с систематизирания през ноември, че предложенията на консерваторите за избори ще оставят обществените разноски, като се изключи опазването на здравето, с 14 на 100 по-ниски при приспособени към инфлацията условия до 2024 година, в сравнение с през 2010 година

„ Премиерът даде обещание английска инфраструктурна гражданска война през идващите няколко години. Но както легендата на американския соул Боби Бърд пееше: „ Да го кажеш и да го направиш, са две разнообразни неща. “, разяснява редакторът от LearnBonds Роджър Беърд. Стотици неосъществени планове ще бъдат отстранени, с цел да се види дали остават жизнеспособни. “

„ Ще би трябвало да се основат компании, които да търсят обекти в градове из страната, страдащи от незадоволително финансиране през последните десетилетия. Осъществяването на огромните железопътни планове на север също е противоречиво “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР